Wim Claeys

 

IJZER

In deze cabaretvoorstelling vertelt Wim Claeys het onwaarschijnlijke verhaal van zijn grootvader Fons.
1914: De drie broers Fons (18), Edmond (23) en Gust (20) Vandesteene zijn alle drie frontsoldaat aan de IJzer. Alle drie maken ze hun eigen oorlog mee.
Een Groote Oorlog van kleine mensen, van helden en lafaards, van gelukzakken en losers.
Over modder en miserie, over zoveel schrik dat ge het u niet meer aantrekt.
Over niet willen maar toch moeten omdat het uw broer is.
Over Marie, en dat ze zo schoon is dat ge bijna…
Over bleiten van het lachen en andersom.
Over nooit geweten dat bloed naar ijzer smaakt.
IJZER is een pakkend authentiek, bijwijlen hilarisch verhaal. Verteld, gezongen en gespeeld door Wim Claeys. Regie door Mich Walschaerts (Kommil Foo).

 

 

 

 

ZWARTZAK

Na de geslaagde theatertour ‘Ijzer’, waarin Wim Claeys een pakkend, authentiek en soms hilarisch oorlogsverhaal over zijn grootvader Fons bracht, is er nu ‘Zwartzak’: een gloednieuwe coming-of-age-onemanshow waarin Wim graaft in zijn eigen verleden. Opgegroeid als zoon van een oostfronter en als kind gekneed door het militante Vlaamse nationalisme, blikt de veertiger met weerzin, loutering en mildheid terug op zijn jeugd. Op een grappige en ontroerende manier geeft Claeys zich bloot en deelt hij een stukje vaderlandse geschiedenis met het publiek. Een verhaal met bulten en kuilen, vraagtekens en een streep muziek.
‘Zwartzak’ ging in première in oktober 2017, de periode waarin Wim geportretteerd werd op Canvas in de reeks 'Kinderen van de Repressie'.

 

Wim op AVS over Zwartzak
Zwartzak in De Gentenaar 21/10/2017
Zwartzak in De Standaard 24/10/2017

www.wimclaeys.be

info en boekingen:
Koen Garriau
info@garriau.be
0496/26.25.38