Wör

SONGBOOKS

Met Songbooks slaat WÖR een nieuwe bron van muziek uit de lage landen aan .
Voor dit programma gaan ze aan de slag met de mooiste zangmelodiën uit de verschillende verzamelingen. Het zijn liederen die al 300 jaar, en vaak langer, mensen raken.
WÖR's interpretatie is vrij, ze zijn niet verlegen om teksten te schrappen of delen toe te voegen. Vanuit de essentie van de melodie een nieuwe arrangement opbouwen, dat is waar deze mannen voor staan.

 

 

OVER TORENS

WÖR brengt 18e eeuwse melodieën van bij ons. Soms dichtbij de traditie, soms veraf. Sinds 2015 touren ze doorheen Europa, Canada en Australië. Deze muziek komt uit beiaardhandschriften. De beiaard was min of meer de radio van die tijd: toegankelijk voor iedereen en het gaf een grote verspreiding van "hits" . Het is met die blik dat WÖR dit materiaal arrangeert. 'De tijdloze' top uit onze streken, is waar deze mannen voor staan. Ze brengen deze muziek fysiek terug naar de plekken waar ze ooit klonken (kerk, belfort, kapel,...) maar met de oren van vandaag. Op 20 oktober 2020 komt hun derde album 'Over Torens' met de muziek van dit concertprogramma uit.
 


 

 

Pieterjan Van Kerckhoven: barokmusette, doedelzakken, sopraansax
Jeroen Goegebuer: viool
Bert Ruymbeek: accordeon
Jonas Scheys: gitaar
Fabio Di Meo: bariton saxofoon

 

info en boekingen:
Koen Garriau
info@garriau.be
0496/26.25.38